Isnin, 28 Mac 2011

mekap-mekap

assalamualaikum

aku ada tengok satu video tutorial simple make up. tapi aku bukan la nk buat tutorial kat cni. aku pun xpandai, nk buat tutorial mende... :p
saja ja suka2 tengok. suka tengok orang mekap cantek2. sudah lumrah manusia suka tengok pada keindahan & kecantikan kan. hehehe... mula2 dy sapu foundation kot. aku pn xtau pa nama menda tu. dy sapu sampai hilang la parut muka dy. xbanyak pun parut dy... then, tempek bedak, pakai la segala macam kosmetik lagi... sakan lak tengok dy mekap. hehehe... tapi at the end, cantek la dy. dy pun da memang cantek pun... kalau ari2 nak kuaq mekap camtu xtau la aku. kalau simple mekap bagi aku, pakai krim muka, tempek bedak, calit blusher sket ngn lip gloss. utk mengatasi kepucatan di wajahku. hehehe... kalau mekap lebih sket?? tambah eyeliner ja. HAHA.


tengok video tu, aku tingat waktu kat poli dulu. kami ada final projek utk klas grooming. aku as penolong kelas ja. hahaha... a.k.a penolong pengarah projek. projek utk kelas aku ja pun. kami buat seminar pembentukan personaliti dan penampilan. overall seminar tu ajaq cara2 nk bergaya supaya lebih berkeyakinan. cewah... so, aku ngn ketua kena escort para penceramah, dua orang jew pun. :p

nak dijadikan tragedi, da plak segmen main conteng2 muka ni ( mekap la ) dan salah sorang haruslah menjadi modelnya... aku plak jadi mangsa. adesss... aku kalau pi kelas memang xda mekap pun la. tempek bedak ngan lip balm ja. MALAS. patot aku PERASAN salah sorang penceramah ni asyik ushar aku time kami escort depa makan. =.=

gila kentang aku kena panggil pi depan. gila segan wlupun ngn members sekelas ja. !@#$%^&* ouh man... cara mekap yg dy apply utk aku adalah mekap utk ke kelas a.k.a simple make up. and aku xasa simple pun. ngehngehngeh... macam2 la yg dy tempek kat aku. lukis kening la, letak eyeshadow. paling xtahan seksanya time dy letak celak ngn mascara. adesss... sakit mata aku ( sgt bersyukur dy xguna pengepit bulu mata ). aku asa penceramah tu pun xleh fokus sebab aku asyik terkebil2. HAHA. tapi time dy mekap aku asa macam kena mekap ngn mak andam lak. WHAT??!! :p

nah hamek. tiba2 kening aku tebal. aku asa cam melekat2 ja muka aku. hehehe... tapi penceramah tu sweet2 potato. best seminar tu. tapi kes naya la bila orang2 yg dimekap kena catwalk ala2 model fashion show... =.=
earth hour ari tuh xdapat sokongan di umah aku,
sebab aku da mek masa earth hour tu utk makan
next year akan dimanfaatkan. :p

tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

10 orang suda komen:

nelly berkata...

Nelly tak reti mekap betul ~

Asma Ahmad berkata...

@nelly
kak pn xqti mkap gak... tmpek2 sket jew. :p

Dhiaqiud berkata...

Dhia x reti mekap...juz sapu krim n bedak jer kat muka..n pakai lipbam sket..ok la tu..hehehe

Ka_My berkata...

i pon xpenah mekap tebal2.. sbb.. xreti.. huhu
paling2 pon eyeliner jek.. ngee~

dG berkata...

member slalu mrh sbb aku xreti nk tempek sgala bagai benda alah tu. HEEEEEEEEEE. =_="

Henry Zackery berkata...

da tengok video make up by dianna kalau tak silap sy..

Top 10 Artis Paling Seksi

Asma Ahmad berkata...

@Dhiaqiud
mek syrat bersolek ok la 2... :p

Asma Ahmad berkata...

@Ka_My
btoi2... clap mkap skali jd cm opera cina lak. hek3...

Asma Ahmad berkata...

@dG
xqeti mkap pn leh jd mslah jgk?? hehehe...

Asma Ahmad berkata...

@Henry Zackery
ska tgk vd mkap jgk kew?? hehehe...

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer