Jumaat, 25 Mac 2011

alahai SPM

assalamualaikum

wah... tajuk entry bajet cam aku ni baru nk mek spm. hahaha... padahal da menonggeng pun result spm aku. sijil lak xmek pun lagi... errr... da lagi kew x sijil aku?? =.=
oke la xyah nak cakap banyak. panjang lak t entry ni... seperti yg sedia maklum kan result spm da kuaq... so, adik2 sekalian di luaq sana dok pening la nk mintak pew, masuk mana, sambung study kew, keja kew, KAWEN kew?? kalau da sampai seru tu xsalah. HAHA.


tapi aku pun sama pening la jugak. adik angkat aku (aik?? aku ada adik angkat??!) tanya aku la kan pendapat nak masuk mana... dy ni budak sains sukan. so, cita2 dy nk jadi coach or cikgu... bagos2... :) aku dulu cita2 nk jadi doktor or arkitek tau... cita2 bukan main. tapi result aku subjek 4 serangkai tu suma kantoi dapat 7. HAHA. oke lagi la tu xfail pun. :p

adik2 sekalian hampa suma da pikir kew nk buat apa pasni?? hehehe... adik angkat aku ni sibuk tanya aku kalau masuk form 6 susah x... aku pun xtau camna. sebab aku masuk poli ja... aku xkonfiden dulu nk masuk form 6. hehehe... dulu macam2 aku apply. suma aku apply. uitm, poli, maktab, matriks... tapi time aku isi borang utk uitm aku silap masuk no. angka giliran. pi boh no. angka giliran member aku... =.=

barang yg lepas usah dikenang. huhuhu... utk adik angkat aku ni, aku suggest dy mek form 6 la... kalau mek poli cam rugi jew kot (ayat utk diri sendiri jugak) sebab form 6 kan jimat masa, duit. abeh form 6 ja leh mek degree teros. susah senang tu kan terpulang kat diri sendiri. kalau kita tau nak handle, yg susah pun jadi senang (ayat utk diri sendiri lagi). wah... cam frust lak aku ni. hehehe... so, kepada adik2 sekalian, buatlah pilihan yg terbaik. make sure pilihan yg hampa mek tu, ikot minat hampa. kalau hampa xminat menda tu xleh pi punya... nasihat dari akak ye. :p
tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

12 orang suda komen:

Henry Zackery berkata...

lawak la dialog memey nagn norman tu..hehe

Namaku Kini Sebaris BEN ASHAARI

Ka_My berkata...

ekh betol .. mak kite pon lebih prefer form 6 ^^

Asma Ahmad berkata...

@Henry Zackery
kontroversi~ XD

Asma Ahmad berkata...

@Ka_My
btoi2... jmat masa n duit. hehehe... klu dpt f6 or dip, better msk f6. :)

ZWAN SABRI berkata...

Tak sangka hang ni kakak angkat yang prihatin.. nak jadi adik angkat hang boleh? HEHE


MySuaraBlog: Perlu Ke Nak Bunuh Diri?

Asma Ahmad berkata...

@ZWAN SABRI
ha, mai2. angkut adik2 hg sma. hahaha...

nelly berkata...

Spm Nelly ok saja .
hehehe ,,=p
semua kredit ..=)

amek f6 kot .

Henry Zackery berkata...

update la blog cutie..hehe.. sebelum update tu jom teka gambar jap :)

Teka Gambar Kembali Lagi

W berkata...

tapi f6 ni susah nak pointer tinggi2. =.=" w pn tak berani nak amik f6.

Asma Ahmad berkata...

@nelly
gud2... :) apply ja suma...

Asma Ahmad berkata...

@Henry Zackery
coming soon... :p

Asma Ahmad berkata...

@W
kna struggle lbeh la... pointr 3 n above da ok...

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer