Selasa, 29 Mac 2011

stok pakai buang

assalamualaikum

sebelum kita memulakan entry pada kali ini, jom ramai-ramai nyanyi lagu stacy k... aku nak share la ngan hampa ni kan... pasal penggunaan berus gigi. hehehe... apa motif lak tengah-tengah malam ni tetiba nak cita pasal berus gigi. layan ja la...~

ini ialah berus gigi bagi siapa yg xkenal... ? ? ? ? hehehe...

berus gigi ni kita kena tukaq bila kita selsema or demam. nak tau sebab pa?? ini yg kita tak tahu ni, ye ye... sebab dy bila kita selsema or demam, kita gosok gigi kan... jangan cakap hampa xgosok gigi lak. =.=
hehehe... bakteria tu depa pun suka main hide n seek gak. depa menyorok kat berus gigi tu.... then, bila da camtu, kalau kita guna berus gigi yg sama, maybe kita akan selsema or demam balek la bcoz of the bacteria...


lagi kan... berus gigi kita pakai limit 3 bulan ja tau... ni ada plak yg pakai sampai nk dekat setaon. hehehe... yela, dy tunggu berus gigi dy kembang baru nk tukaq kan. hehehe... takmo camtu... takmo takmo... bakteria tau dok kat berus gigi tu bila lebih 3 bulan... kalau kat umah aku, memang sedia berus gigi kena ada... sebab mama pakai berus gigi xsampai seminggu. hehehe... berus gigi aku yg keras kepala tu pun pakai lebih kurang dua minggu ja... kalau abah pi beli berus gigi, cashier tu pun sampai heran. sekali bila abah jawab, "bini sorang, anak sembilan..." diam teros cashier tu. HAHA.

jangan jadikan berus gigi sebagai soulmate anda... XD

jadi, saya di sini... mewakili doktor-doktor gigi sedunia menyeru anda utk meningkatkan jualan berus gigi di pasaran.

asa cam nak tergelak lak tadi bila aku marah hilmi, kutip kaler pensil dy nk buang... iya-iya tiyak budak tu. hehehe... kan da kena. main xmo kemas. tau takot. HAHA. 
niat suci aku on laptop utk update resume
nampaknya telah tersasar jauh....
sila kembali ke pangkal jalan.

tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

10 orang suda komen:

LennMommaChubby berkata...

aku ganti berus gigi sebulan sekali. semuanya warna hijau... green lover la katakan.. hehee

nelly berkata...

eh2 ?
yeke ?
la ..baru tahulah ~

tq2

Henry Zackery berkata...

betul, ada jugak yg pakai sampai seumur hidup.. dah rongak da gigi..hehe

Awek Aku ??

Asma Ahmad berkata...

@LennMommaChubby
bgos2... leh rcycle g bros gg 2. hehehe...

Asma Ahmad berkata...

@nelly
sumanya adlh bnar blaka. :p

Asma Ahmad berkata...

@Henry Zackery
sp dy la 2..? hahaha...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ berkata...

hehee!! gud info dear!!
de org kan guna sampai berus tu xde separuh dah..
kejam noooo..!!
hahahaa


salam singgah dari mummy weiyda!!♥

kalo kita berblogging dgn hati yang ikhlas dan sentiasa memikirkan apa yang perlu untuk masa hadapan kita akan berjaya..usaha lebih dan bak kata abg ben " idea ada dimana2 cuma kita kena kreatif jer.."

keep it up blogging ya dear!!♥
(◕‿◕✿)

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Henry Zackery berkata...

bukan la..hehe.. tak update lg?? T__T

Ringan ringan

Asma Ahmad berkata...

@♥WEIYDAWEINGWAFFA♥
hehehe... kjam toi smpai thap cm2. TQ sis!! :)

Asma Ahmad berkata...

@Henry Zackery
clap org la. hahaha... coming soon. :p

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer