Sabtu, 26 November 2011

nak tegur segan, tak tegur lagi malu

assalamualaikum

buat buat tekun menaip neh.. konon konon buat keja. padahal dok update blog. bukan takmo buat keja, tapi takda keja nak buat. dari takda buat apa apa melangut depan PC bek update blog kan, dari terbuang masa begitu sajaaaa.. cukup time kita balek. :P
dah jarang jarang ja skang ni update blog. aku ada satu situasi kat sini.. nak tanya korang korang la #erk.. korang plak. tengah tengah kita dok bersembang ngan sesapa kan.. tiba tiba kita ternampak satu juntaian kat idung orang tuh. apa yg akan anda lakukan?? ha.. penah mengalami situasi camtu?? mesti penah kan.. sebab aku penah. bila jadi camtu apa yg hampa buat?? kalau cam aku, aku jadi cam agak serba salah. iyola.. nak teguq satgi kot dia segan. tapi kalau tak teguq pun, lagi dia malu jumpak lagi ramai orang ngan keadaan dia camtu..


macam time aku praktikal dulu, ada makcik kat ofis tuh, blaus dia terkoyak kat belahan tepi. aku plak kat sebelah dia. sebelah aku da lagi sorang pakcik yg kat ofis tuh jugak. bila da koyak tu, konfem konfem la kan nampak badan dia. dia plak dok angkat angkat tangan dok buat keja. dan aku agak agak maybe pakcik tu pun nampak. tapi aku taktau nak teguq camna.. sudah nya, sampai ke sudah la aku tak teguq. tup tup.. tengok ari lain tu plak, makcik tu pakai baju tu lagi ngan koyak tu still tak berjahit dan aku agak nampak cam lagi besaq plak. aduuuiii nye punnnn.. aku eran gak takkan makcik tu tak perasan baju dia koyak. tapi aku tetap tak teguq dengan harapan akan ada orang lain akan teguq makcik tu.. =__________="


tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

6 orang suda komen:

cik ika berkata...

kalau malu cepat2 tutup mke..hehehe

r-5 berkata...

haha apesal tak tegur ja??? kesian mak cik tu. len kali awak tegur tau.. huhuhu

dG berkata...

errr. mgalami situasi yg sama. kalau kwn rpt senang la nk tgur, tp klau org lain segan~

Asma Ahmad berkata...

@cik ika
ehehe.. bukan kita yg malu, tapi org lain..

Asma Ahmad berkata...

@r-5
xtau nak teguq camna.. =.="

Asma Ahmad berkata...

@dG
betoi3.. serba salah ja kan nk teguq..

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer