Isnin, 28 November 2011

menjerit macam nampak h**tu

assalamualaikum

tomorrow is MONDAY. errrrr... malam da lewat tapi tetap tekad on lappy nak update blog.. semangat betoi. ada kesah yg nak share kat sini.. kids, please don't do this at home. =.="

al kesah.. aku kat umah tidoq ada turn. gilir gilir tidoq ngan mama, or tidoq kat bilik sendiri bersama sama kakak saya.. so, al kesahnya malam tadi, tak malam sangat la. da agak pagi lam kul 3 lebih gitu.. aku tidoq lewat pagi semalam sebab da tertidoq lepas berfoya foya lepas balek keja. terjaga kul 1 pagi dah makan makan then dah kul 3 gitu baru tidoq balek. semalam pulak turn aku tidoq ngan kakak aku. nama beliau ialah Nor 'Aini Jamilah #siap nama penoh lagi. hahaha..

aku masuk tidoq cam besa. tapi malam semalam agak sejuk ngan kipas plak terpasang. aku pun selimut la sampai ke kepala dah sejuk kepala aku. mencuba untuk tidoq.. tau tau selimut aku diselak oleh kak aku. di dalam kesamaran aku pun tingok la kak aku ngan herannya. apa hei selak selimut aku lak dah dia dah tidoq. tiba tiba.. dia menjerit tak mau mau. hadoi.. aku pun bertambah heran lagi. i was like.. hey sis, what u doing?? (persis watak Isabelle dalam Phineas & Ferb). aku sound la pa kena neh??! kak aku leh gelak. dia terkejot kata nampak putih ja. padahal muka aku tak pakai apa pun. hampesssss betoi. naseb baik aku pun tak jerit sama.. =.="


bangun pagi tadi bila bercerita balek, memang gelak la. bila teringat balek memang akan bleh gelak sorang sorang sambil dalam hati berkata bengong betoi. HAHAHA.

p/s : kalau tidoq jangan selimut habeh sampai ke kepala.


tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

8 orang suda komen:

r-5 berkata...

haha tu la hang pakai fair n lovely banyak sangat.. kan dah putih melepak.. :P

EnnyAIN berkata...

hahhaha..
baca tak beh pon dh gelak spi tbatuk2..
lawak sguh..
tak pnh jd dlm sjarah...
hahahah

Asma Ahmad berkata...

@r-5
la.. tu yg ceq dk pelik.
ceq xpnah pkai pun fair & lovely tuh.. :P

Asma Ahmad berkata...

@EnnyAIN
ngekkkkk toi. hahaha.

dG berkata...

beli slimut kaler lain la. HEHE

Asma Ahmad berkata...

@dG
bkn selimut.. :p

scha al ahmad berkata...

ak teringat kak kiah tkejut aku bgn nk tkencing mlm2!
HAHAHA

Asma Ahmad berkata...

@scha al ahmad
hg memang r.. bangun dk keras gitu ja ngn rambut dk terjuntai. mengong. haha.

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer