Selasa, 26 Julai 2011

suatu ketika dulu... membela

assalamualaikum

suatu ketika dulu... aku penah membela... bukan bela kucen. memang penah bela kucen. tapi bukan kucen yg aku nak cita neh. menda len la... tapi skang ni, da tak membela la. lama da aku buang menda alah tuh. mungkin sebab da boring dan memikirkan masa depan kan... pengalaman membela tuh, bagi aku... menarik jugak. masa tuh la kan. skang ni taktau nak kata la. maybe menarik jugak. selagi tak menyusahkan... memang tak menyusahkan pun. cukup makan dia pun da ok. tapi kena la belai belai jugak. dia pun perlukan perhatian dan kasih sayang. serius!! apa apa makhluk pun, kasih sayang tuh penting yaa... :)

tengok bawah lagi...

~

~

~

~

~

~

~

ini namanya DIGITAL PET. yes... i'm talking about this thing. masihkah kau ingat?? hehehe... sapa penah membela menatang neh?? cute right?? :)

i was born on 1990... so, zaman tuh, aku asa memang bebudak gila main menda ni kot (atau aku ja yg gedik nak jugak main menda neh)?? skang ni taktau la plak kan da g ka tak..? tak penah da kot aku nampak menda ni. maybe kat jepun banyak lagi kot... aku punya dulu pun lebih kurang gini gak. tapi takda la cam antena tuh. just bentuk dia boooolat cam telur. kalau dulu memang best la kan main konon konon cam caring jaga binatang. tapi hakikatnya, kucen dipijak mati saat bermain ting ting. sob... sob... sob... accidentally... sory kucen. T_________T

 
tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

10 orang suda komen:

ZWAN SABRI berkata...

Ayooooo, aku ingat hang bela saka ke apa ke.. rupa2nya digital pet? HAHA...
tp aku pown penah jugak bela binatang tuu.. Sumpah rindu weyh.. HUHU

MySuaraBlog: SODA itu STRESS

eclipsesweet berkata...

hahaha.. akak ni buat suspen je.. ingat kan bela apa laa tadi.. :)

digital pet?? sorry to say tapi sy memang x pernah tengok + sentuh pom benda ni.. xpernah kenal pon.. hahaha... kecian an?? xtau laa... maybe sy yg ketinggalan zman kot... hihihi

Asma Ahmad berkata...

@ZWAN SABRI
mmg xla nk bela saka. seram kot~
hahaha... digital pet 2 da yg leh lwn2 gak kn??
hahaha... best gak bela.

Asma Ahmad berkata...

@eclipsesweet
hehehe... igt mmbela ap jew??
dlu2 mmg men mnda ni la. cm best jew.
hehehe...

scha al ahmad berkata...

da xd da..

amna berkata...

assalam :)

ya Allah, game ni antara yang menjadi bualan hangat masa di sekolah dulu. siap tukar-tukar dengan kawan utk jaga sehari dua.
ingat lagi, saya main ni masa darjah 3 (1999). start kawan saya beri hadiah smpna besday ^^ suka sangat3!

Asma Ahmad berkata...

@scha al ahmad
dlu femes la...

Asma Ahmad berkata...

@amna
wkmslam.. :)
kn3... da lak yg leh lwn2 2. hehehe... best! :D

nelly berkata...

teringat zaman kecikk2 !

Asma Ahmad berkata...

@nelly
kcik2 suma best... :)

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer