Khamis, 30 Jun 2011

nak kawen da

assalamualaikum

tak sangka ramai jugak yg support kalau aku nak kawen da. HAHA. nak kawen?? mampu kew?? baru pandai masak sardin tin ada ati nak kawen da?? kang menyesal tak sudah orang selangor nun jauh di sana tuh kawen ngan aku. HAHAHA. naseb la labuuu~ XD

PERHATIAN... kenyataan di atas hanya lah bagi pihak sahaja. setelah berpenat lelah siapkan hantaran aku saja post statement keboringan + kepenatan + kelesuan + kegedikan kat Fb tuh. hahaha... tak salahkan?? tak salahkan?? yala nanti nak kawen takda nya aku nak post camtuh... tak matang langsung! :p

haaa... semput menaip banyak sangat. hahaha... actually (kan da tershashul da) benaunya, abg yed aku yg kawen. eh, kawen lak... tunang baru ari sabtu lepas 25hb. kawennya lambat lagi. nak kawen berjemaah kot. hehehe... slalu belah laki ni hantarannya memang tak banyak. cekidot...

 ni dulang hantarannya...

6 dulang sumanya... tolak dulang utk bekas cincin ngan gelang. sebab dulang cincin ngan gelang tuh da buat dulu kat kedai sebagai rujukan utk dulang dulang seterusnya... :)

hantaran dari pihak lelaki. suma da 11 hantaran sekali ngan bekas cincin gelang tuh. tepak sireh tuh tak terkira skali. berangkut la suma ni dari penang ke perak kat tanjung belanja (kot kalau tak silap la)... tapi kek 2 bijik tuh, sponsor dari kak long ngan bang long. just mek kat perak la sebab kak long ngan bang long stay perak. keras punggung punya pangku hantaran tuh. hahaha... jalan nak pi sana lak gila gerun. cam nek roller coaster. huhuhu... nak lelap mata pun takot.

tadddaaaa... kakak ipaq baru. hehehe... sarung cincin & pakaikan gelang skali.

bergambaq ngan besan baru. hehehe...

abg yed la ni. sengeh sakan. hahaha... malu malu kucen. syok la tuh nak kawen. :p

yg ni sebahagian dari hantaran pihak perempuan. da 19 hantaran kot. time neh kat umah mak mentua kak long. aku tak belek pun sebab time ni beta sedang beradu. hahaha... kakak ipaq baru anak tunggal, so banyak la adik beradik suma nak bagi hantaran... hehehe... napa kalau nak bagi hantaran bilangannya mesti ganjil??

udah siap sumanya balek la ke penang. tak leh nak stay lama sebab masing masing da hal. tak leh la nak over night kat umah kak long. sebelum balek singgah kat masjid pew ntah kat kuala kangsar tuh. abg yed kata tuh masjid diraja. kat belakang masjid tuh, da makam diraja. besau besau batu nisannya. tak la plak kan aku nak mek gambaq. hehehe...

mama ngan mak long...

mama ngan abah. mama sonok, suka bergambaq. hehehe... abah da letih da. tak leh jalan jauh, mesti cepat letih...

hajatnya nak singgah solat sini tapi kehendak perot mintak diisi terpaksa diturutkan... hehehe... singgah solat ngan makan kat r&r jew lah...

akhir kata dari pengarang... :)


♥ SELAMAT BERTUNANG
n_n 
*nak jugak* 
hikhikhik
tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

10 orang suda komen:

ZWAN SABRI berkata...

Alaaaaa, ingatkan hang yang nak kawen.. lapaq nasik minyak dah nii.. HUHU..
btw, meriah noh walaupun just bertunang... ;)

Asma Ahmad berkata...

@ZWAN SABRI
turn aku lmbt lg... na tw sok2 mkn nc mnyk hg dlu. hehehe...

belogkiter berkata...

asma bila lagi :)

nelly berkata...

wah ..cm best ..ingat asma yang tunang ~
=='

Asma Ahmad berkata...

@belogkiter
lmbt lg... kna kkuhkn eko dlu. heee~

Asma Ahmad berkata...

@nelly
hndakny g2 best gak. HAHA.

kokser kokdam berkata...

tahniah utk bakak penganti.. =D

Asma Ahmad berkata...

@kokser kokdam
yeayyy!! ;p

Himmymaru berkata...

wah wah, nak secret recipe tuh!
heheh... :)

Asma Ahmad berkata...

@Himmymaru
dpt kt dpa la... :p

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer