Selasa, 25 Januari 2011

dilemma aku penganggur

assalamualaikum & selamat.

da banyak ari kot since aku xupdate blog ni. intai2 jew tapi mood xmasyuk nak update g pun xda story la.. skang da mood sket kot. =.=
semalam aku diserang insomnia. ari ni pun agaknya diserang lagi. tapi ari ni aku rela xpa gak. semalam secara xrela n tersangat tensen tahap kritikal leh masuk icu. sampai aku asa sesak dada lagi mau tiyak lagi. hah... benci. =.=

minggu lepas time abg kelon baru pas balik keja, dia telah mengemukakan satu offer once in a lifetime kat aku... dia offer aku duit. DUIT oke. haha... bukan utk shupin. tapi utk mek lesen. katanya...

 "adik, hang nak x aku bagi duit kat hang, hang p mek lesen. skang ni hang xkeja g. senang. t da keja susah lak nak p mek lesen. nak p keja pun senang bila da ada lesen."

weyh, aku baru bangun tidoq kot time tu. huhu... ngan mood baru bangun tidoq kan ngan muka cam ikan paus aku pun ngan selamba jawab...

"xmo lah..."

huhu... peluang baik kan aku leh give up camtu ja. agak bangang kot. =.=
tapi walaupun aku baru bangun tidoq time tu, aku still waras oke... aku pikiaq jugak, hutang aku melambak. duit tu pinjaman ja. of course la kan. xkan bagi saja. haha... AKAUN-AKAUN aku skang ngan bangganya diumumkan ZERO n kalau nak dikirakan duit aku NEGATIF. bila aku da keja t memang duit gaji aku akan dimanfaatkan utk byaq hutang. haha...

tapi... tapi... tapi opinion yg aku trima dari kakak2 n mak aku telah membuatkan aku berfikir berkali2. aduhh... aku da cakap xmo, n skang ni aku xtau cmna plak nk cakap MAU. xqeti da nk cakap. MAU... MAU... MAU... MAU KA???


tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

2 orang suda komen:

Syafiq Rosli berkata...

loh..pergi je lah amik lesen..

kalau rajin jom

http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/2011/01/bloglist-sandiwara-seorang-insan-syafiq.html

hEartlEss berkata...

@Syafiq Rosli
nk mek...

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer