Rabu, 18 Mei 2011

just be nice

assalamualaikum

baru balek dari pejabat pos, teros melangot kat cni. da kirim barang kak eni ngn barang aku gak. hehehe... barang apa tunggu malam sket la baru nak post entry lagi (saja nak buat entry banyakbanyak)... guna pos ekspress bajet nak sampai cepat la. katanya dijamin sampai esok kan...

harapnya sampai esok la ye barang kecik ni. hehehe...

extra protection lagi da staple boh tape ag. :p
kak eni nasihat aku soh buat camtuh. sebab da kes, penerima dapat barang yg udah dibuka...

oke, sebenarnya aku nak cita hal kat pejabat pos tadi. hai la... takda kena mengena ngan aku pun la. just nak share ja. hehehe... adegan ni antara consumer ngan kerani pejabat pos tuh la... nak panggil apa consumer tuh, aaa... chinese ni... aku kurang pasti apa masalah dy, tapi dari caranya tuh, aku agakagak (agak laaaa) barang dy tak sampai kat dy kot. maybe la kan. aku just dengaq dengaq ja. bukan pasang telinga. hehehe... memang clear kot sora dy terpekik bertegang urat ngan akak pos ofis tuh... aku lak dok dekat dekat situ gak.
pendapat aku chinese ni, should respect akak tu jugak. memang dy nak menegakkan hak as a consumer... tapi patot berpada pada... suma orang buat keja kat situ. dy tak leh nak salahkan akak tu ja. sebabnya akak tu dok try nak terangkan kat dy, tapi dy asek potong cakap akak tuh ngan sora yg lantang. kalau aku kat tempat akak tu pun, aku pun hangen... orang dok nak terang elok elok kat dy, dy dok terpekik pekik lak. memang bertegang urat la depa tu tadi... bukan tak leh setel kan menda tu. orang berbudi, kita berbahasa la even menda tu maybe memang salah dari pos ofis. tapi bagi la chance akak tu nak terangkan. ni asek dok potong ja...
akak tu pun memang hangen lepas tu, dan da kurang berbahasa tapi still under control. hehehe... malu kot ramai orang lam tu...
tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

6 orang suda komen:

ZWAN SABRI berkata...

Aku pown baru jer balik dr pjabat pos penanti ni.. bayaq bil.. erm, tula pasai.. klaw cakap leklok, bole la jugak setel.. ni cakap kasaq, lagu mana masalah nak setel.. HUHU

MySuaraBlog: Saya Suka K-Pop Malaysia

nelly berkata...

kenalah guna bahasa yang baik kan ~
=)

Asma Ahmad berkata...

@ZWAN SABRI
itu la psai... beh 1 pos ofis dgq.

Asma Ahmad berkata...

@nelly
ya btoi... bdi bhsa bdya kta... :)

dG berkata...

dh slalu dh jmpa org yg mcm tu. xbtimbang rasa. suka ati ja nk hangin2. HUHU

Asma Ahmad berkata...

@dG
2 la psai... ska ati dy jew...

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer