Ahad, 24 April 2011

takdan aku nak merasa gaji

assalamualaikum

wuuu... da jarang sangat update blog skang ni. bukan takmo update, tapi... tapi... asa cam takdan nak update. *bajet bz gla* followers baru pun, aku tak pi ambush lagi blog hampa. sori no... nanti aku pi terjah. meriahkan dunia blog. heee... aku benaunya nak upload picts time dinner ngan family ari tuh kan... tapi picts tu suma da lam camera bang lang lagi la. nanti ja la kalau da rezeki. hehehe...

oke, so kita tukaq topik la no... isnin ari tuh finally surat konvo aku da sampai. dan sudahla dikonpemkan tarikh yg sahih. tarikh tuh tak bertukaq langsung ngan tarikh yg PA (penasihat akademik bukan personal assistant) aku gtau dulu. so bilakah tarikhnya?? dimaklumkan ye... 9/5/2011 bersamaan ari isnin. lebih kurang lam dua minggu agi kan.

ha... tudia... leh pun. punya payah nak upload pun...

adoiiii la... aku tunggu upload pict sekeping pong pa xleh ni. aish... dok update blog sambil tengok maharaja lawak. kat umah takdo astro mustika... tingok kat youtube joo... oke la tu. hehehe...
orite, sambung balek aku nak cita perihal nak konvo ni. nak konvo mesti pakai duit kan... kat dunia ni apa yg tak kena duit. suma keno... utk nak konvo ni, kena bayaq utk cenderahati 75 henggettt... utk sewa jubah, beg pa ntah & etc kena bayaq 150 henggettt... so total = 225 henggettt... so, agak-agak apa motip aku gtau ni suma?? nak mengadu domba leh?? hehehe... bayaran tu suma kena bank in before 29/4/2011 maknanya ari jumaat ni... aku kan kijo tak sampai pun sebulan lagi... agak-agak la kan, ada ka duit aku nak bank in kat poli ni?? =___=
hahaha... pikior lerr... na dan masuk gaji lagi. aku ni akaun bank nak masuk gaji pun tak buka g ni. agaknya mek gaji guna cheque la kot. skang ni alkisah aku taktau lagi nak cekau mana duit nak bayaq utk konvo t. nak mintak cam segan lak... i_____i

lagi nak konvo kena beli kasot itam bertutup depan belakang lak. yala, da nama pun majlis konvokesyen kan... op kos la majlis formal. takkan nak pakai selipar. tapi problem la. aku beli kasot tu takkan semata-mata nak pakai skali time konvo ja kan?? sebabnya aku p kijo pun pakai selipar ja walau berbaju kurung. pakai heel sakit gila ah kaki aku... seminggu ja aku p kijo pakai heel. tu pun tak tahan da... kena cari kasot yg tak nampak formal sangat. dan yg paling penting, elakkan HEEL ya kawan-kawan... takot t nervous sangat nak p mek sijil atas pentas, tertomossss (jatuh sembam) atau dalam loqat utara ialah, tertomoihhh depan sultan perlis reject teros. hehehe... *iyoko sultan perlis yg nak mai??* tunggu ja la...
tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

8 orang suda komen:

nelly berkata...

Tak apa ..sekali seumur hidup .hehe

Asma Ahmad berkata...

@nelly
2 la. bkorban st la. hehehe...

Zakiah_MamaAdamz berkata...

ada yg xkena duit...kentut puas2...hehehe

Asma Ahmad berkata...

@Zakiah_MamaAdamz
k.kiah r 2. hergghhh...

Henry Zackery berkata...

ala.. bukan selalu pun :) relax n cool ye :)

Payudara kecil ?? Aku Boleh Tolong Besarkan

Asma Ahmad berkata...

@Henry Zackery
relax r derr. hehehe... udah pnjam duit abg dlu. :p

r-5 berkata...

haha nice2~ cepatnya konvo saya ni ntah buln berapa baru konvo~ huhu. lupa nak tanya amik kos apa kat politeknik? bape sem kat sana yep? hehe

Asma Ahmad berkata...

@r-5
da abeh knvo la plak. hehehe... stdy secretary diploma 2thn jew... :)

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer