Selasa, 1 Februari 2011

kisah sebenar di EGYPT

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth???

Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.
picture credit to krisis mesir

Aduh, tak boleh tidur aku malam ni, menunggu updates dari Egypt.
Korang, please. Aku merayu ni. Sama2 kita tolong. InshaAllah, semua akan selamat.






post credit to umek.thanks for posting this babe. i wouldnt understand unless you post it. and im praying that my aunty and all malaysian at egypt is alright. amin.

and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(

Kredit to mamat
info aku copy bulat2 : blog bebas

tima kaseh daun keladi. lain kali baca lagi. :D

10 orang suda komen:

Tanpa Nama berkata...

btol ka?takutnya....

hEartlEss berkata...

@Tanpa Nama
btoi la 2...

r-5 berkata...

buat masa sekarang ni~ keadaan pelajar malaysia terkawal dengan dilundungi oleh embassy malaysia d cairo~ sumber dari sahabat yg telah selamat pulang dari mesir semalam. :)insya'Allah semuanya selamat. kita dimalaysia ni bykk2kanla berdoa. :)

Henry Zackery berkata...

trimas :) semoga mereka semua selamat dan dihantar pulang secepat mungkin ( admin Blog Bebas ) Blog Bebas

hEartlEss berkata...

@r-5
alhamdulillah... doakn rkyt mlysia yg len jgk. :)

hEartlEss berkata...

@Henry Zackery
doakn suma dpt blek ke mlysia ngn slmt. :)

mizz nanas berkata...

Ya Allah! selamatkan saudara2 kami di mesir.kuatkan semangat mereka.pelihara kesejahteraan mereka ya Allah.mudahkan segalanye and may the curfew end very soon.let's all pray for our muslim brothers and sisters,that's the least we can do guys!

hEartlEss berkata...

@mizz nanas
amin..

pieyaris berkata...

uishhh...takut plak

hEartlEss berkata...

@pieyaris
yup. hope mlysia xjd cm2...

Catat Ulasan

Baca sudah.. komen la pulak. :)


Unborn 8.0 Pink Pointer